BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON Zobacz większe

BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Nowy produkt

To zdrowsza wersja znanego i lubianego deseru. Bez sztucznych i chemicznych dodatków, bez glutenu.

Więcej szczegółów

2,34 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Pyszny czekoladowy budyń bezglutenowy, doskonały na deser i nie tylko.

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku* (min. 20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. 
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal; 
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 72,9
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;

Rodzaj dietyBezglutenowa
CertyfikatZielony Liść

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

To zdrowsza wersja znanego i lubianego deseru. Bez sztucznych i chemicznych dodatków, bez glutenu.

Produkty powiązane